Çarşamba , Ocak 22 2025
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Temmuz 2021 / Uygulayıcı Eğitimleri Yeniden Başlıyor

E-Bülten / Temmuz 2021 / Uygulayıcı Eğitimleri Yeniden Başlıyor

Uygulayıcı Eğitimleri Yeniden Başlıyor

 

Mavi Kalem Uygulayıcı Eğitimlerini, Kız Çocuklarını Güçlendirme Atölye Serisi ve Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı Atölye Serisini daha fazla insana ulaştırmak amacıyla geliştirmiştik. Eğitime katılanların atölye serisini kendi kuruluşlarında uygulayabilecek yetkinliği kazanmalarını hedefliyoruz. Bu anlamda uygulayıcı adaylarına atölye serilerinin içeriklerinin ötesinde, atölyelerin katılımcıyla etkileşime dayalı farkındalık arttırmayı hedefleyen yapısını aktarmaya çalışıyoruz. Bu hedefle yansız, alan açan iletişim becerilerini geliştirdiğimiz çalışmalara yer veriyoruz.

Uygulayıcı eğitimlerini bu amaç ve hedeflerle 2019’da geliştirmiş, uygulamaya başlamıştık. COVID-19 salgınının Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edildiği 2020’nin Mart ayına kadar her iki atölye serisinin uygulayıcı eğitimlerini ikişer kez yapmıştık. Pandemi koşullarında birçok kuruluş gibi biz de çalışmalarımızı dijital alana uyarladığımız bir sürece girdik. Uygulayıcı eğitimlerinin fiziksel alanda bir arada olmak üzerinden şekillenmiş olan dinamik yapısını dijital alana uyarlayabilmek için yeniden düşünmek ve tasarlamak gerekiyordu. Bu süreçte 2019’daki uygulayıcı eğitimlerine katılmış olan kişilerle süpervizyon çalışması için online olarak bir araya geldik. Her iki atölye serisinin de temelini oluşturan Toplumsal Cinsiyet, Şiddet ve İletişim başlıklarının üzerinden geçtik. Katılımcıların atölye serilerinin uygulamasında duydukları ihtiyaçları konuştuk. Katılımcılar bu görüşmelerin sadece atölye uygulamaları için değil, bütün çalışmaları için etkili olduğunu ifade ettiler.

Aldığımız geri bildirimlerin de heyecanıyla uygulayıcı eğitimlerinin dijital alana uyarlanması için çalışmaya başladık. 2020’de konuşmaya başladığımız çalışmayı 2021’in ilk yarısında tamamladık.

Yüz yüze yaptığımız uygulayıcı eğitimlerini katılımcıların mekân değiştirmeleri sebebiyle 3 tam güne sığdırmıştık. Aynı programı dijital ortamda 5 yarım güne yayarak daha etkili bir öğrenme deneyimi yaratmayı hedefliyoruz. Her iki atölye serisi de Suriyeli mültecilerle uygulandığı için uygulayıcı eğitimlerine katılan adayların dil ve kültüre hâkim olmaları gerekiyor. Atölye serilerinin uygulamalarında dönüşümlü olarak uygulayıcı ve gözetmen rollerinde yer alabilmeleri için, eğitimlere bir kurum veya kuruluştan en az 2 kişinin katılması tercih ediliyor.

Uygulayıcı eğitimlerini dijital ortama uyarlamak, atölyeleri dijital ortama uyarlamak anlamına gelmiyor. Her iki atölye serisi de yüz yüze uygulanmak üzere tasarlandı. Online eğitimlerle, devam eden pandemi koşullarını atölye serilerini uygulayabilecek adaylarla çalışmak için değerlendiriyoruz.

 

About mkalem

Check Also

Hatay’da Kadınlar İşlerini Kurmaya Devam Ediyor!

Hatay’da Kadınlar İşlerini Kurmaya Devam Ediyor! Deprem sonrası Hatay’da kadınlar, kendi işlerini kurma veya geliştirme ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir