Salı , Temmuz 16 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / ‘Kadınlar Güzel Hikâyeler Yazıyor’ Projemizin Uygulayıcı Eğitimleri Başladı

‘Kadınlar Güzel Hikâyeler Yazıyor’ Projemizin Uygulayıcı Eğitimleri Başladı


Kadına yönelik şiddet konusunda kadından kadına bilgi aktarılmasını sağlayacak bir dizi malzemeden oluşan bir araç geliştirdik. Bu aracı kadınlara yönelik çalışmalar yürüten STK çalışanlarının, belediye çalışanlarının ve gönüllülerinin kendi çalışmalarında veya çevrelerindeki küçük kadın grupları ile uygulamalarını amaçlıyoruz.

Her kadın bu malzemeleri kolaylıkla kullanabilir yine de projemizin amacını ve uygulamadaki genel perspektifimizi paylaşmak için uygulayıcı eğitimleri ile kullanmaya başlamaları daha etkili olacaktır.  Eğitime katılan kadınlara hem uygulama malzemeleri hem de uygulama kılavuzu ve broşür örnekleri veriliyor.

İlk uygulayıcı eğitimini Mavi Kalem’in farklı projelerinde toplumsal cinsiyete dayalı şiddet çalışmaları yürüten ekip arkadaşlarımıza verdik.

İkinci uygulayıcı eğitimini Suriyeli mülteci kadınlara yönelik planladık. Hazırladığımız uygulayıcı kılavuzunu ve broşürü Arapça diline çevirerek eğitimi Arapça uyguladık.

Üçüncü uygulayıcı eğitimi için Adana Seyhan Belediyesi ile işbirliği yaptık. Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi çalışanları ve gönüllüleri ile gerçekleştirdik.

Uygulayıcı eğitimini alan kadınlar çevrelerindeki diğer kadınlarla bilgilendirme sohbetini uygulamaya başladılar. Bu süreçte uygulayıcılara süpervizyon desteği sağlamaktayız.  Uygulayıcı arkadaşlarımızın prova çalışmalarına katılıyoruz ve uygulamalarında gözlemci olarak bulunuyoruz.

‘Kadınlar Güzel Hikayeler Yazıyor’ projesi uzun zamandır farklı temalarda üzerinde çalıştığımız bir yöntemin hayata geçirilmesi oldu.  Bizim için çok değerli/önemli bir aracı geliştirmemize ve yaygınlaştırmamıza imkân sağlayan İrlanda Büyükelçiliğinin projeye verdiği destektir.

Uygulayıcı eğitimlerine devam ediyoruz. Uygulayıcı eğitimine katılmak ya da ekiplerinize bu eğitimi aldırmak isterseniz  sevdaakan@mavikalem.org mailinden bize ulaşın, planlayalım.

About mkalem

Check Also

Afetzede kadınlar yeniden işine kavuşuyor:  44 kadın ihtiyaç duyduğu araç-gereçlere ulaştı

Bir yıldır Hatay’da sürdürdüğümüz çalışmalar arasında afetzede kadınların ekonomik açıdan güçlenmesi, gelire erişebilmesi için uyguladığımız ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir