Salı , Temmuz 16 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / Kadına yönelik şiddete karşı resim sergileri başlıyor!

Kadına yönelik şiddete karşı resim sergileri başlıyor!

Kurulduğu günden bu yana kadın odaklı çalışmalar yürüten MaviKalem, kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. İrlanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle hayata geçirilen “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Resim” projesi kapsamında Mart-Ağustos ayları arasında kadınların şiddete karşı tepkilerini sanat ile gösterdikleri resim atölyeleri gerçekleştirildi. İstanbul’da başlayan ve ardından Adana ve Hatay deprem bölgesindeki kadınların da dahil edildiği atölyelerde üretilen resimler, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sergilenecek.

 

129 kadın şiddete karşı resim yaptı

Resim atölyelerinde kadınlar önce şiddeti konuştu, kendi deneyimlerini paylaştı ve ardından şiddete karşı tepkilerini hep birlikte resim ile dışa vurdu. Atölyeler MaviKalem Yönetim Kurulu Üyesi, Ressam/Heykeltıraş Meryem Tomak tarafından yürütüldü. Kadınlar bazı atölyelerde küçük bezlere resim yaptı ve bu resimler Tomak tarafından birleştirildi. Bazı atölyelerde ise grup çalışmasıyla büyük bezlere daha büyük boyutta resimler yaptılar. İstanbul’un yanı sıra, Adana ve Hatay deprem bölgesinde afetzede kadınlarla uygulanan 10 farklı atölyeye 129 kadın katıldı. Atölyeler İstanbul’da Avcılar Belediyesi, Esenyurt Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana’da Seyhan Belediyesi, Hatay’da Antakya Belediyesi ve Defne Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşti.

 

İlk sergi 25 Kasım’da Büyükada’da

Atölyelere katılan kadınlar tarafından şiddete karşı üretilen resimlerin ilk sergisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde gerçekleşecek. Büyükada Taş Mektep’te iki gün sürecek serginin açılışı 25 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak. Açılışta atölyelere katılan kadınlar, sergiye destek veren Adalar Belediyesi Başkanı Erdem Gül ve projeyi destekleyen İrlanda Büyükelçiliği’nden yetkililer de yer alacak. Sergi 25 Kasım’da 14.00-18.00, 26 Kasım’da ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Resim projesi için oluşturulan web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz: https://art.mavikalem.org/

 

About mkalem

Check Also

Afetzede kadınlar yeniden işine kavuşuyor:  44 kadın ihtiyaç duyduğu araç-gereçlere ulaştı

Bir yıldır Hatay’da sürdürdüğümüz çalışmalar arasında afetzede kadınların ekonomik açıdan güçlenmesi, gelire erişebilmesi için uyguladığımız ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir