Salı , Temmuz 16 2024
entr
Home / Bülten / Depremin Ardından Geçen 1 Yılda Hatay’da İhtiyaçlar Hala Devam Ediyor!

Depremin Ardından Geçen 1 Yılda Hatay’da İhtiyaçlar Hala Devam Ediyor!

Depremin Ardından Geçen 1 Yılda Hatay’da İhtiyaçlar Hala Devam Ediyor!

 

Hatay’da yaşanan deprem sonrasında Ailelerin Desteklenmesi Projesi kapsamında 1703 haneye temel hijyen malzemesi, kuru gıda ve kahvaltılık ürünlerin yanı sıra kış şartlarının zorlayıcı koşullarından ötürü battaniye ve yağlı radyatör dağıtımında bulunduk. Ekim 2023’te başladığımız bu projede amacımız, Hatay’ın farklı ilçelerinde ve merkeze uzak yerleşim yerlerinde yaşayan ailelerin gıda, hijyen, radyatör ve battaniye gibi temel ihtiyaçlarına destek olmaktı. Bu amaçla Hatay’ın Antakya, Kırıkhan, Reyhanlı, Hassa, Defne, Samandağ, Altınözü ve Kumlu ilçelerinde yaptığımız temel ihtiyaç dağıtımlarından toplam 7157 kişi yararlandı. Temel ihtiyaç desteğinden yararlananların yüzde 76’sı yerel halk, yüzde 24’ü ise mülteciler oldu.

Yaptığımız dağıtımlarda önceliğimiz Hatay’ın merkeze uzak yerleşim yerlerinde yaşayan, çadırda kalan kadınlar, çocuklar, ailede bakım sorumluluğu olan bireyler ve herhangi bir desteğe ulaşamayan kişiler oldu. Bu doğrultuda yararlanıcıları hem belediyelerle iş birliği yaparak hem de yaptığımız saha araştırmalarından elde ettiğimiz verilerden hareketle belirledik. Bununla birlikte başka kuruluşlar aracılığıyla ya da sosyal medyadan bize ulaşan kişilere de destek olduk. Dağıtımlara başladığımız süreçte Hatay’da özellikle Antakya ve Kırıkhan’da henüz çadır grupları kaldırılmamıştı. Bu nedenle dağıtımları iki farklı şekilde gerçekleştirdik. Evlere yaptığımız dağıtımlarda genellikle haneleri dolaşma yöntemini izlerken çadır öbeklerinde de dağıtım aracımızı çadır alanının ortasına yanaştırıp kolileri sırayla yararlanıcılara teslim ettik. Yaşlı, hasta ve kadınların kolilerini çadırlarına götürdük. Bunun mümkün olmadığı durumlarda da yararlanıcılar birbirlerine destek oldular.

Şubat ayının sonunda dağıtımlarımız bittiğinde bölgede hala temel ihtiyaçların devam ettiğini gördük. Dağıtımlardan sonra yaptığımız aramalarda yararlanıcıların: “Hijyen malzemeleri dağıttığınızı öğrenince çok sevindik. Geçen gün hijyen malzemelerini marketten borca aldım. İyi ki gelmişsiniz.’’ “Sayenizde unutulmadığımızı gördük, koli içerikleri en ince detayına kadar düşünülmüş. Teşekkür ederiz.’’Ürünlerden çok memnun kaldık fakat ihtiyaçlarımız devam ediyor. Özellikle bebek bezi ve bebek maması konusunda yardımlarınız olursa biz de yararlanmak isteriz.’’ “Eşim yok, maddi durumum iyi değil ve bakmakla yükümlü olduğum 2 çocuğum var. Bu ürünler beni çok rahatlattı,’’ gibi geri bildirimleri gözlemlerimizi kanıtlar nitelikteydi.

About mkalem

Check Also

Afetzede kadınlar yeniden işine kavuşuyor:  44 kadın ihtiyaç duyduğu araç-gereçlere ulaştı

Bir yıldır Hatay’da sürdürdüğümüz çalışmalar arasında afetzede kadınların ekonomik açıdan güçlenmesi, gelire erişebilmesi için uyguladığımız ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir