Cuma , Eylül 27 2024
entr
Home / Bülten / MaviKalem Kadın Danışma Merkezi: Kadınlar İçin Buluşma Noktası

MaviKalem Kadın Danışma Merkezi: Kadınlar İçin Buluşma Noktası

MaviKalem’in Esenyurt’taki Kadın Danışma Merkezi, kadınlar arası dayanışma etkisiyle her gün daha da güçleniyor. Projenin etrafında oluşan kadın ağı, hem projeye hem de projeden yararlanan kadınlara yönelik hizmetin ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Kadın dayanışma ağı Türkiyeli ve Suriyeli kadınlardan oluşuyor. Daha önce gönüllü kadınlar ile başlayan bu grup zamanla büyüdü ve artık merkezde kendi çalışmalarını yaptıkları, ürünlerini sergiledikleri bir odaları da var. Burada kadınlar bir araya gelerek dikiş, nakış, resim gibi el ürünlerini birlikte hazırlıyor, hatta birbirlerine öğreten atölyeler yapıyorlar. Bu alan, kadın grubumuz için bir uğrak yeri haline gelmiş durumda.

Merkezde düzenlenen atölyeler, farklı kadınlar tarafından uygulanıyor. Her atölye, katılan kadınların beklentilerine, ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına göre hazırlanıyor. Özellikle kadınlar resim yapmaktan hoşlanıyor.

Kadınlardan biri, “Burada, kendi evimizdeymiş gibi hissediyoruz. Her gün buraya gelip bir şeyler üretiyor ve birbirimizden öğreniyoruz.” derken, kadınların bir araya gelebilecekleri sosyal alanların önemini bir kez daha vurguluyor.

Kadınlar, merkezin çalışmalarına aktif olarak katılmakla birlikte, tanıtım, etkinlik hazırlığı, organizasyon, tercüme desteği (Arapça-Türkçe) ve uygulayıcı olarak destek oluyorlar. Ayrıca merkezin çalışmalarını yaygınlaştırmak için mahallelerinde, arkadaş çevrelerinde, aile içinde ve sosyal medyalarında duyuruyorlar.

Kadın dayanışma ağının çalışmalara sağladığı katkılar, yalnızca projedeki kadınların hayatlarını değil, aynı zamanda kendi yaşamlarını da zenginleştiriyor. MaviKalem’de olmak, kadınlara günlük yaşamın zorluklarından uzaklaşıp paylaşma ve dayanışma içinde kendini yeniden bulma fırsatı sunuyor. Bir kadın bu deneyimi şu şekilde özetliyor: “Burada geçirdiğim her dakika bana huzur veriyor ve kendimi daha iyi hissediyorum.”

Bir başka kadın ise şunları söylüyor: “MaviKalem’de bulunmanın sadece bilgi ve beceri katmadığını, aynı zamanda kendime olan güvenimi artırdığını fark ettim.”

Haydi, hayata hep birlikte rengimizi katalım!

 

 

  • Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projesi, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen “Mülteciler ve Ev Sahibi Toplum için Toplum Temelli Sosyal Hizmetlerin Geliştirilmesi (CLIP 2) tarafından desteklenmektedir.

  

 

 

About mkalem

Check Also

Kadınlar İşini Kurdu!

Kadınlar İşini Kurdu!  Hatay’da “Kadınlar İşini Kursun Projesi” kapsamında 50 kadına işini kurması veya geliştirmesi ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir