Perşembe , Kasım 21 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Temmuz 2021 / Topluma Dayalı Koruma Çalışmalarımız

E-Bülten / Temmuz 2021 / Topluma Dayalı Koruma Çalışmalarımız

Topluma Dayalı Koruma Çalışmalarımız

Sahaya dayalı çalışmayı ve yerelleşmeyi önemsiyoruz. Yerel ofisler açarak, yerel aktörler ve toplumla güçlü iletişim kurarak çalışma alanımızın dinamiklerini oluşturuyoruz.

Hem ihtiyacın tanımlanmasında hem de çözümün geliştirilmesinde hedef grupların katılımını destekliyoruz. Bu amaçla topluma dayalı koruma yapılarını güçlendirme çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızı Esenyurt, Kocaeli, Fatih bölgelerinde yaşayan kadınlar, esnaflar ve muhtarlardan oluşan gönüllüler ile yapıyoruz. Gönüllü kişiler ile çocuk koruma,  koruma riski taşıyan çocuk yönlendirmeleri, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve COVID-19 konusunda bilgilendirme üzerine çalışmalar yürütüyoruz.

Topluma dayalı koruma çalışmalarımızda birlikte çalıştığımız gönüllülerin doğru bilgi ve destek ile farkındalıklarının artmasını ve bu farkındalığı kendi sosyal çevrelerine yaygınlaştırmalarını amaçlıyoruz.  Gönüllülerden çocuk güvenliği ve çocuk koruma tehditlerine ilişkin hassasiyetin artırılmasına destek olmalarını ve risk altında gördükleri çocukları çözüm üretebilmemiz için bize yönlendirmelerini bekliyoruz.

Gönüllü kadınlar ile çocuk hakları, çocuk işçiliği, erken yaşta evlilik ve zararları konularında bir araya geldik. Kadınlar yaşamlarından ve çevrelerinde tanık oldukları durumlardan çokça örnekler verdiler.

 

 “Çocukla ilgili alınacak bir karar var ise bu çocuğa da danışılmalı ne seçtiğine göre karar verilmelidir.”

 “Çocuk çalıştığında birçok haktan mahrum kalacak. İlerleyen tüm hayatını etkileyecek. Çünkü çocuk kendinden yaşça büyüklerle çalışıyor. Kötü alışkanlıklar edinebilir.”

“Çocuk yaşta evlilik çocuğun hayatını çok etkiliyor. Hem haklarından mahrum kalıyor hem de ileriki yaşamında birçok sorunla karşılaşmasına neden oluyor.”

 

Çalışmalarımızı yapılandırdığımız bu aylarda topluma dayalı koruma gönüllüleri tarafından yönlendirilen vakalar da bize ulaşmaya başladı. Gönüllüler sahanın ihtiyaçlarını ileterek mahalleli ve Mavi Kalem arasında bir nevi köprü görevi görüyor. Topluma dayalı koruma çalışmalarımızda toplumun farklı kesimleri ile birlikte çalışarak çocukların zarar görebilirliklerini azaltıyoruz.

 

 

 

About mkalem

Check Also

Su Hayattır: Hatay’da Temiz Suya Erişim

Su Hayattır: Hatay’da Temiz Suya Erişim 6 Şubat depreminden sonra Hatay’da temiz suya erişim, bölgedeki ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir