Salı , Temmuz 16 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Ocak 2022 / Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu ile Ortak Çalışmalarımız

E-Bülten / Ocak 2022 / Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu ile Ortak Çalışmalarımız

2021’de önemli işbirliklerimizden biri Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu ile oldu.

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu, Afgan ve Türki Cumhuriyetlerden olan mültecilerin bir araya gelerek oluşturdukları 11 sivil toplum kuruluşunu aynı çatı altında toplar. Bu sivil toplum kuruluşları tek bir çatı altında işbirliği içerisinde çalışırlar.

Federasyon ile yaptığımız işbirliğinde, federasyon çatısı altında bulunan sivil toplum kuruluşlarını teknik ve operasyonel açıdan güçlendirmeyi, merkezlerine giderek birebir danışmanlık desteği vermeyi hedefliyoruz.

Bu işbirliği çerçevesinde, İstanbul merkezli derneklere gelen danışanlara haftanın üç günü yasal danışmanlık verildi. Bu görüşmelerimiz esnasında yasal danışmanlık ihtiyacının yanı sıra, danışanların ve ailelerinin birçok farklı hassasiyetleri olduğunu da gözlemledik. Farklı hassasiyetler gözlemlediğimiz danışanlara  genel danışmanlık verdik. Daha kapsamlı  desteğe ihtiyacı olduğunu tespit ettiğimiz danışanları Mavi Kalem ücretsiz danışma hattı ve vaka ekibine yönlendirerek hizmet ve servislere ulaşımlarını sağladık.

Teknik kapasite geliştirme çalışmalarımızda federasyona bağlı dernekler ile ‘İnsani Yardım Standartları’ ve ‘Türkiye’de Göç ve Statüler’ başlıklarında  iki online eğitim yaptık. Bu eğitimler aracılığıyla derneklerin mevcut insan kaynaklarını, ihtiyaç sahiplerine ulaşımlarını desteklemeyi, uluslararası koruma perspektifini ve hak odaklı yaklaşımlarını da güçlendirmeyi hedefledik. Eğitimler interaktif geçti, dernekler zorlandıkları konularla ilgili deneyimlerini ve memnun kaldıkları örnekleri de paylaştılar.

Teknik kapasite geliştirme çalışmaları arasında derneklerin bilgiye, yasal prosedürlere ve mevcut hizmetlere erişimlerini artırmak için insani yardım aktörleri ve yerel belediyelerle bağlantı ve ilişkiler geliştirilmesi de yer alıyor.

Bu çalışmaların yanı sıra, dernek yararlanıcılarından olan kadınlar ile şiddet hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledik. Bu toplantılarda kadınlar kendi deneyimlerinden ve bu deneyimlerde karşılaştıkları zorluklara ne gibi çözümler ürettiklerinden bahsettiler. Ayrıca Avrasya Türk Derneklerine çeşitli etkinlikler için gelen çocuklar online ve yüz yüze yaptığımız bilgilendirici sanat etkinliklerine katıldılar. Tüm bu çalışmalara 2022 yılında da devam ediyoruz.

 

 

 

About mkalem

Check Also

Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projemizde yılın ilk 3 ayı nasıl geçti?

Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projemizde yılın ilk 3 ayı nasıl geçti? 2024 yılı başından ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir